&noscript=1 /> Pieczenie kasztanów: 5 wskazówek od rolnika z Południowego Tyrolu
 
[Translate to Polish:] Törggelen
[Translate to Polish:] Törggelen

Pieczone kasztany:
Oto jak naprawdę odnoszą sukces

Hofschank i Buschenschank

Die Kastanien

Pieczone kasztany

Kasztany, zwane w Południowym Tyrolu "Keschtn", są nierozerwalnie związane z Törggelen. W wielu winiarniach nadal piecze się je na otwartym ogniu. Są one ukoronowaniem menu Törggelen, ale można je również przyrządzać w domu. Oto kilka wskazówek, które sprawią, że pieczenie kasztanów będzie udane również w domu.

Kasztany, zwane w Południowym Tyrolu "Keschtn", są nierozerwalnie związane z Törggelen. W wielu winiarniach nadal piecze się je na otwartym ogniu. Są one ukoronowaniem menu Törggelen, ale można je również przyrządzać w domu. Oto kilka wskazówek, które sprawią, że pieczenie kasztanów będzie udane również w domu.

Kasztan zawsze był bardzo popularny w południowotyrolskich gospodarstwach. Dzięki wysokiej zawartości skrobi i witamin jest bardzo pożywna i chętnie spożywana po ugotowaniu lub upieczeniu. Po uprażeniu nabiera wyjątkowego aromatu.

 

Aby uniknąć uzyskania gorzkiego „Keschtn”, możesz umieścić je wcześniej w kąpieli wodnej i posortować te, które pływają na wierzchu. Pozostałe kasztany dobrze naciąć ostrym nożem po stronie, która jest wygięta na zewnątrz. Najlepiej jest to zrobić za pomocą noża do wykładzin. Teraz postaw patelnię na kuchence, pozwól jej się rozgrzać i włóż kasztany. Piecz je przez około 20 minut z zamkniętą pokrywą. Ważne jest, aby ciągle mieszać patelnią, aby kasztany się nie przypaliły. Po tym czasie można zawinąć kasztany w wilgotną ściereczkę na kilka minut i podawać.

Czytaj więcej czytaj mniej

Pieczone kasztany

5 wskazówek od profesjonalisty

[Translate to Polish:] Törggelen
Sortuj

W kąpieli wodnej

[Translate to Polish:] Törggelen
Carve

Z nożem do wykładzin

[Translate to Polish:] Törggelen
Pieczeń

20 minut z pokrywką

[Translate to Polish:] Törggelen
Przygotuj stronę

W wilgotnej ściereczce

[Translate to Polish:] Törggelen
Ciesz się

Tak długo, jak są gorące

Wyszukiwanie gospodarstw

Wszystkie Buschenschank w skrócie

Luggin Steffelehof
Hermann Luggin  | Kaltern an der Weinstraße (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bella vita Likör, Grappa Odorus z suszonych winogron, Grappy, Liebeslikör, brandy jabłkowe ...
4,5
"Bardzo dobry"
(12 oceny)
Burgerhof
Johannes Meßner  | Brixen (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa INSekt, Burgfrieden, Chleb rolnika, Kiełbaski domowe, Syrop z porzeczki ...
Ansitz Dornach
Karoline i Patrick Uccelli  | Salurn (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chrupki kukurydziane, Domowy chleb, Dżem z pigwy, Kastaniencreme, Sok jabłkowy ...
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars (Vinschgau)
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kiszona kapusta, Schulterspeck, Vinschger Paarl Brot, boczek Karreespeck ...
5,0
"Bardzo dobry"
(3 oceny)
Obermoserhof
Christian Dorfmann  | Feldthurns (Eisacktal)
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Boczek z łopatki, Dżem z czarnej porzeczki, Kiełbaski domowe, Ser szary, Syrop rozmarynowy ...
5,0
"Bardzo dobry"
(3 oceny)
Steinerhof
Alberich Hofer  | Moos in Passeier
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kiełbasa cacciatore, Syrop z czarnego bzu, kiełbasa surowa Kaminwurzen, kiszona kapusta ...
Schnalshuberhof
Christian Pinggera  | Algund
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Grappa Treber, Kaiserteil, Kiszona kapusta, Nusseler, Salami ...
5,0
"Bardzo dobry"
(2 oceny)
Lüch de Survisc
Rodzina Vallazza  | Wengen
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Pasta z porzeczki, Pieczone kiełbaski, Schulterspeck, Syrop z porzeczki, boczek szynkowy ...

Wszystko o Törggelen

Ekscytujące fakty na temat zwyczaju

Dziedzictwo kulturowe Törggelen jest ściśle związane z tutejszymi winami i historią Buschenschänke. Tutaj możesz zagłębić się w temat i stać się prawdziwym profesjonalistą w dziedzinie Törggelen.