Proste dania
w wyrafinowanej odsłonie
Eventy
Przysmaki z patelni
Od niepamiętnych czasów rodziny rolników codziennie zbierają się przy stole, aby wspólnie zjeść posiłek. Niezależnie od tego, czy są to proste dania w dni powszednie, czy uroczyste potrawy w niedziele i święta, na środku stołu stawiana jest duża patelnia. W ten sposób prosta kuchnia zmienia się w rozkosz dla podniebienia. Odkrywa się wówczas stare aromaty, innowacyjnie interpretuje dawne przepisy oraz przywraca do jadłospisu tradycyjne i oryginalne dania z patelni.
Od niepamiętnych czasów rodziny rolników codziennie zbierają się przy stole, aby wspólnie zjeść posiłek. Niezależnie od tego, czy są to proste dania w dni powszednie, czy uroczyste potrawy w niedziele i święta, na środku stołu stawiana jest duża patelnia. W ten sposób prosta kuchnia zmienia się w rozkosz dla podniebienia. Odkrywa się wówczas stare aromaty, innowacyjnie interpretuje dawne przepisy oraz przywraca do jadłospisu tradycyjne i oryginalne dania z patelni.
Różnorodność prostej wiejskiej kuchni odzwierciedla wiele tradycyjnych potraw Południowego Tyrolu. Przykładem są knedle przygotowywane z resztek, które zyskały popularność jako samodzielne danie lub dodatek i bez których trudno sobie dzisiaj wyobrazić południowotyrolską kuchnię. Czy jest to „Bauerngröstl”, „Muas” czy tradycyjny „Kaiserschmarrn – wszystko, co trafia na patelnię, dzieli się później z biesiadnikami. Zwykle nie potrzeba wiele, aby przygotować wyjątkowe danie. Nawet garść składników na talerzu potrafi miło zaskoczyć.
Przysmaki z patelni
Dla nostalgicznych i ciekawskich
Rozkoszuj się z nami miłymi wspomnieniami i odkryj (na nowo) kuchnię Południowego Tyrolu.
Social Wall
Nasze gospodarstwa z bliska
Ciekawe informacje, prawdziwe historie i najpiękniejsze zdjęcia z gospodarstw Południowego Tyrolu.
#loveroterhahn