&noscript=1 /> Sezonowe warzywa w kuchni Południowego Tyrolu
 
Sezonowe warzywa w kuchni Południowego Tyrolu
Sezonowe warzywa w kuchni Południowego Tyrolu

Kreatywnie, wegetariańsko,
kolorowo i zdrowo

Eventy

Eventy

Z ogrodu warzywnego

Z ogrodu warzywnego

Kapusta i buraki: żadne gospodarstwo w Południowym Tyrolu nie mogłoby istnieć bez bogatego wiejskiego ogrodu. Dopasuj swoje nawyki kulinarne do zmieniających się pór roku. Wiosną i latem twórz zaskakujące kombinacje ze wszystkiego, co rośnie w ogrodzie. Pod koniec lata i jesienią ciesz się kolorowymi warzywami, owocami oraz ziołami. Natomiast zimą kreuj potrawy z tego, co można dobrze przechowywać: warzyw korzeniowych, marynowanych i przetworów.

Kapusta i buraki: żadne gospodarstwo w Południowym Tyrolu nie mogłoby istnieć bez bogatego wiejskiego ogrodu. Dopasuj swoje nawyki kulinarne do zmieniających się pór roku. Wiosną i latem twórz zaskakujące kombinacje ze wszystkiego, co rośnie w ogrodzie. Pod koniec lata i jesienią ciesz się kolorowymi warzywami, owocami oraz ziołami. Natomiast zimą kreuj potrawy z tego, co można dobrze przechowywać: warzyw korzeniowych, marynowanych i przetworów.

Połączenie klimatu alpejskiego i śródziemnomorskiego ma decydujący wpływ na rolnictwo, a jednocześnie wiejską kuchnię Południowego Tyrolu. Różne wysokości wpływają na obszary upraw i wybór odmian, a południowotyrolscy rolnicy nauczyli się idealnie dostosowywać do warunków swojej lokalizacji. Rezultatem jest bogata różnorodność owoców i warzyw uprawianych w zróżnicowanych regionach Południowego Tyrolu. Niektóre tereny, takie jak dolina Vinschgau, okazały się doskonałe do uprawy moreli, inne natomiast, na przykład dolina Etschtal, przyciągają wiosną smakoszy świeżych szparagów. Zarówno w dolinach, jak i w górach, cała ta różnorodność owoców i warzyw rosnących we własnych ogrodach pozwala tworzyć zdrowe i zrównoważone dania wegetariańskie przez cały rok, które przy odpowiedniej inspiracji można z łatwością włączyć do codziennego jadłospisu.  

Pokaż więcej POKAŻ MNIEJ
Sezonowość jest na topie

Intensywne aromaty
prosto z grządki

Zróżnicowane bodźce

i nieograniczone
możliwości wykorzystania

Innowacyjne i zrównoważone uprawy

zgodnie ze sprawdzonymi
i nieznanymi metodami

Z ogrodu warzywnego

Z ogrodu warzywnego

Dla wegetarian: kolorowo i ekologicznie

Dla wegetarian: kolorowo i ekologicznie

 

Spróbuj bogatej kuchni wegetariańskiej i zachwyć się różnorodnością owoców oraz warzyw.

Eventy

Nie ma nic odpowiedniego dla Ciebie?

Odkryj inne formaty szkoły gotowania Roter Hahn i dowiedz się więcej o ofercie eventów kulinarnych.

Voucher upominkowy

Szukasz odpowiedniego prezentu?

Array

Voucher upominkowy

Szukasz odpowiedniego prezentu?

Podaruj voucher na wydarzenie kulinarne w szkole gotowania Roter Hahn.

Zakup kuponu

Social Wall

Nasze gospodarstwa z bliska

Ciekawe informacje, prawdziwe historie i najpiękniejsze zdjęcia z gospodarstw Południowego Tyrolu.

#loveroterhahn

Nasze gospodarstwo urzekło nas tak bardzo, że marzymy o powrocie, tym razem w większym gronie.

Nasze gospodarstwo urzekło nas tak bardzo, że marzymy o powrocie, tym razem w większym gronie.

Ania Dominik, Scraperka.pl

Na szczęście każdy proponuje nieco inną ofertę, więc nawet najbardziej wymagający będą mogli znaleźć coś dla siebie

 Liczba obiektów robi wrażenie, na szczęście każdy proponuje nieco inną ofertę, więc nawet najbardziej wymagający będą mogli znaleźć coś dla siebie.

Carolina Walczowska, Podroze.onet.pl

Warto tu się zatrzymać na dłużej, bo atrakcji nie brakuje niezależnie od pory roku.

Polacy zwykle przyjeżdżają do Południowego Tyrolu w drodze na narty. Jednak warto tu się zatrzymać na dłużej, bo atrakcji nie brakuje niezależnie od pory roku.

Monika Stachura, zwierciadlo.pl