Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Dania główne

Szparagi z sosem Bolzano

składniki

Składniki (dla 4 osób)
150 ml oliwy z oliwek
16 szt. białych szparagów
1 łyżka białego octu winnego
20 g masła
1 łyżka musztardy
sól
pietruszka
cukier
2 łyżki majonezu
3 plastry szynki
sól
Na sos : 3 jajka na twardo
biały pieprz

przygotowanie

Umyć i obrać szparagi. Gotować przez 20 minut w osolonej wodzie z masłem i szczyptą cukru. Przygotowanie sosu: wymieszać posiekane ugotowane jajka, ocet, musztardę, oliwę, natkę pietruszki i majonez. Doprawić solą i pieprzem.


życzy powodzenia
Elisabeth Pichler Schroffenegger
Gospodyni z “Hochklaushof” przy Karneid
 Podawać gorące szparagi polane sosem.
drukuj
www.roterhahn.pl