&noscript=1 /> Kursy gotowania i pieczenia w gospodarstwie w Południowym Tyrolu
 
Kursy gotowania i pieczenia w gospodarstwie w Południowym Tyrolu
Kursy gotowania i pieczenia w gospodarstwie w Południowym Tyrolu

Porady i wskazówki
jak osiągnąć
szczęście w kuchni

Kursy gotowania i pieczenia

Kursy gotowania i pieczenia

Gotowanie z gospodynią

Gotowanie z gospodynią

Dzięki cennym rodzinnym przepisom oraz regionalnym składnikom tradycyjna kuchnia Południowego Tyrolu to prawdziwa uczta dla podniebienia. A nigdzie indziej nie nauczysz się gotować lepiej, niż w tutejszym gospodarstwie. Gospodyni pokaże Ci, jak to się robi.

Dzięki cennym rodzinnym przepisom oraz regionalnym składnikom tradycyjna kuchnia Południowego Tyrolu to prawdziwa uczta dla podniebienia. A nigdzie indziej nie nauczysz się gotować lepiej, niż w tutejszym gospodarstwie. Gospodyni pokaże Ci, jak to się robi.

Gospodynie z Południowego Tyrolu codziennie rozpieszczają swoich gości domowymi przysmakami. Urlop w wakacyjnym apartamencie w gospodarstwie jest więc prawdziwą gratką. Aby również po wakacjach móc delektować się pysznymi daniami, podczas kursu gotowania dowiesz się, jak bez problemu przyrządzić południowotyrolskie knedle w siebie domu. Najważniejsze dla wyśmienitych knedli z boczkiem, szpinakiem czy serem są świeże składniki. Na kursie gospodyni nauczy Cię, jak nadać im prawidłowy kształt. Następnie w przytulnej izbie odbywa się wspólna degustacja tych klasycznych dań tego regionu, serwowanych z surówką coleslaw. Gospodyni zdradzi Ci niejedną tajemnicę niezbędną do przygotowania nie tylko idealnych knedli, ale także wielu innych potraw wiejskiej kuchni.

 

Gospodarstwo w Południowym Tyrolu jest również doskonałym adresem dla piekarzy-amatorów. Pieczenie chleba to tradycja, która przekazywana jest tutaj z pokolenia na pokolenie. Każde gospodarstwo posiada swoje stare rodzinne receptury przekazywane przez dziadków dzieciom, a potem wnukom. Podczas kursu pieczenia chleba gospodyni opowiada też zainteresowanym gościom, jakie składniki nadają mu niepowtarzalny smak. Wszystkim cieknie ślinka na widok zarówno ciepłego wiejskiego chleba prosto z pieca, jak i świeżo upieczonego strudla jabłkowego. W gospodarstwie w Południowym Tyrolu strudel jabłkowy tradycyjnie przyrządza się z ciasta kruchego. A jabłka pochodzą oczywiście z własnego sadu i stanowią słodki akcent ciasta.

czytaj więcej czytaj mniej

Wyszukiwanie gospodarstw

Gospodarstwa oferujące kursy gotowania i pieczenia

Dokąd chcesz jechać?
Kiedy i jak długo?
dowolnie
Rodzaj zakwaterowania i osoby współpodróżujące
2 dorosłych
Typ gospodarstwa
Hodowla zwierząt, uprawa winorośli i uprawa owoców
Klasyfikacja
wszystkie klasyfikacje
153 Zobacz gospodarstwo Zobacz gospodarstwa
Cofnij filtr
153 znaleziono gospodarstwo znaleziono gospodarstwa
 | 
Hörmannhof flower flower flower
Simon Lechner  | Brixen  (Eisacktal)
Hodowla zwierząt
śniadanie
Produkty z własnego gospodarstwa: mleka, jogurt, jajka ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Codzienne obowiazki gospodarskie, Prowadzenie gospodarstwa ...
4,9
"Celujący"
(38 oceny)
Apartament od 110€ za noc
Unterhauserhof flower flower
Armin Steurer  | Olang
Hodowla zwierząt
Produkty z własnego gospodarstwa: mleka, jogurt, jajka ...
Oferty wiejskie: Zwiedzanie obejscia gospodarskiego, Kurs pieczenia chleba
5,0
"Bardzo dobry"
(1 ocena)
Apartament od 70€ za noc
Seaberhof flower flower flower
Gerhard Peterlin  | Kaltern an der Weinstraße  (Bolzano i okolice)
Uprawa owoców , Uprawa winorośli
śniadanie
Produkty z własnego gospodarstwa: dżemy, soki owocowe, świeże owoce sezonowe ...
Oferty wiejskie: Prowadzenie gospodarstwa, Kurs gotowania knedli
5,0
"Bardzo dobry"
(1 ocena)
możliwość rezerwacji online
Pokój od 55€ za noc
Apartament od 160€ za noc
Twój wynik wyszukiwania