Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Dania główne

Pieczone jagnię ze szparagami

składniki ( dla 8 osób )

4 kg szparagów z Terlano
3 kg jagnięciny
1/4 l białego wina
warzywa korzeniowe
bulion

przygotowanie

Jagnię podzielić na kawałki i krótko podsmażyć na kuchence. Gdy mięso po obu stronach będzie brązowe, należy je przyprawić, dodać warzywa korzenne i oblać białym winem. Następnie włożyć jagnięcinę do worka do pieczenia. Tam ciągle ją przekręcać i polewać bulionem. Piec od 60 do 90 minut. Szparagi obrać, ugotować na chrupko i serwować z jagnięciną. 
życzy powodzenia
Helene Schwarz
Gospodyni z Karczma (Buschenschank) “Oberlegar” przy Terlan
drukuj
www.roterhahn.pl