Opis gospodarstwa
"Buschenschank" Villscheiderhof, usytuowany przy słynnej Kastanienweg [kasztanowy szlak], spogląda w w dół na biskupstwo Brixen (Bressanone). Na gości oczekuje rodzina Hilpold, która w salonie lub na tarasie serwuje wyśmienite dania i wyborne wina. Po uprzedniej rezerwacji gospodarstwo oferuje także degustację wina.
Jedzenie i picie
Chleb domowego wypieku, „Kaminwurzen“ (kiełbasa wędzona), speck, marynowana wołowina na zimno, przeróżne zupy i kluski, „Schlutzer“ (rodzaj wytrawnych pierogów), „Krapfen“ (pączki). Na wiosnę - w zależności od sezonu - wiosenne sałaty, kluski z ziołami i twarogiem, pierogi z nadzieniem z pora lub dziczyzną, „Tirtlen“ (kieszonki z ciasta z wytrawnym nadzieniem), „Bauerngröstl“ (ziemniaki zasmażane z cebulą, jajkiem i warzywami), potrawy z wołowiny, wieprzowiny lub baraniny i z dziczyzny, domowe ciasta i zimne desery. Na jesieni zupa-krem z dyni, zupa jęczmienna, Pierogi dyniowe, półmisek swojskich wędlin. Soki: jabłkowy, z czarnego bzu, czarnej porzeczki i miętowy. półmisek swojskich wędlin.
Nasze wina
Sylvaner ‘21 jest złożone i wielowarstwowe. W jego aromacie dominują jabłka oraz morele. Kerner ‘21 pachnie brzoskwiniami, liśćmi pomidorów i papryką. To doskonały przedstawiciel swojej odmiany. Riesling ‘21 wyróżnia niezwykle złożony aromat. Zweigelt ‘20 pachnie owocami leśnymi.