X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Pschnickerhof

wiejska gospoda w Villanders 

Pschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Pschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - EisacktalPschnickerhof  - Villanders - urlop w gospodarstwie  - Eisacktal
Pschnickerhof
Rodzina Urban Kainzwaldner
Sauders 39
39040 VillandersVillanders
Telefon +39 347 8351009 (0472 843498)
info@pschnickerhof.it www.pschnickerhof.it
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od 1 września do 3 grudnia we wszystkie dni. Wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. W czasie Wielkanocy i Zielonych Świąt otwarte na zamówienie. Przez pozostałą część roku przyjmowane są rezerwacje dla grup od 10 osób.
W gospodarstwie można kupić: destylaty i likiery.
Opis gospodarstwa
Pschnickerhof położony jest pośród gajów kasztanowych i winnic. Kogo nie zniechęci trudna do wymówienia nazwa gospody, ten w nagrodę będzie mógł się podelektować różnymi pysznościami. Przytulny salon z piecem zachęca do odpoczynku i spróbowania typowych specjałów Villanderer.
Jedzenie i picie
Speck, ser, "Kaminwurzen", pieczony ziemniak, "Schlutzer" - kluseczki serowe, knedle ze szpinakiem i speckiem. Jesienią: krupnik i zupa ziemniaczana, kluski ziemniaczane ze szpinakiem, półmisek mięs z kapustą, placki ziemniaczane "Blattlen", kasztany, słodkie pierożki "Krapfen". Zimą i wiosną: na zamówienie pierogi ziemniaczane, pyzy z kapustą i szpinakiem, pierożki "grüne Zaache", smażone żeberka, wołowina i wieprzowina, "Kniekiechl" [pączki bawarskie], różne ciasta. Soki: z czarnego bzu, malin, czarnej porzeczki oraz jabłek.
Nasze wina
Jabłkowy aromat i delikatna kwasowość sprawiają, że Müller-Thurgau rocznik ‘16 to wino znakomicie nadające się na aperitif. Vernatsch rocznik ‘16 pachnie malinami i bzem, a na podniebieniu urzeka lekkością. Zweigelt rocznik ’16 jest winem zróżnicowanym. Korzenne nuty przeplatają się w nim z owocowymi. W smaku wyczuwa się delikatną strukturę garbników.
Samochodem
Z drogi Klausen-Waidbruck skręcić w prawo przy Villanderer Handwerkerzone Kalchgruber. Po ok. 1,5 km po prawej stronie znajduje się Pschnickerhof.
Pieszo
Z Klausen szlakami nr 4 i nr 15 oraz drogą Keschtnweg nr 16 do Pschnickerhof (czas: 1 godz.). Szlakami nr 10 i 17 można dojśc do Sauders, Barbian i Dreikirchen.
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Pschnickerhof w Villanders

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player