Opis gospodarstwa
W Oberlegar godpodarze przygotowują prawdziwe smakołyki. W dwóch salach i na tarasie można zjeść posiłek i mile spędzić czas. Gościnność rodziny Schwarz oraz domowe wino dopełnią radości.
Jedzenie i picie
Ser, speck, kiełbasa "Kaminwurzen" i chleb domowej roboty. Wiosną: zupa ze szparagów, studel ze szparagów, knedle z czosnekiem niedźwiedzim lub pokrzywą w potrawce ze szparagów, domowe kluski z czosnkiem, koźlęcina, jagnięcina i szparagi z szynką, z sosem Bolzano i z ziemniakami. Knedle z truskawkami i twarogiem, musem truskawkowym i lodami. Jesienią: kasztany, rozmaite zupy, "Schlutzer", kluseczki serowe, pierogi z dynią, półmisek mięs, żeberka, kasztany, "Krapfen". Soki: jabłkowy, z czarnego bzu, ziołowy i z czarnej porzeczki.
Nasze wina
Weißburgunder ‘21 jest bardzo wyraziste i uwodzi nutami owoców pestkowych oraz bananów. W ustach jest okrągłe i pełne, soczyste i harmonijne. Sauvignon ‘21 wyróżnia się charakterystycznym dla tej odmiany aromatem agrestu i owoców cytrusowych. Vernatsch ‘21 ma zapach czerwonych jagód i czereśni.