Hofschank i Buschenschank
Apetyt na wiosnę
Wiosenne potrawy w gospodarstwie
Kiedy wiosną Hofschänke i Buschenschänke ponownie otwierają swoje drzwi, wiosna znajduje swoje odbicie również na talerzu. Od pierogów z pokrzywą po sałatkę z mniszka lekarskiego i dania ze szparagów: wiele smakołyków znajduje się teraz w menu. Tutaj znajdziesz na nie przepisy.
Przystawka
Pokrzywy rosną zazwyczaj na obrzeżach ścieżek i lasów, a dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C są regionalnym darem natury.
Masz ochotę na zieloną kuchnię? Ta świeża zupa z rzeżuchą ogrodową i śmietaną jest źródłem zdrowa i wyzwala wiosenną witalność.
Sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami
W Południowym Tyrolu liście mniszka lekarskiego nazywane są również "zigori". Sałatka z mniszka jest wyśmienitym przykładem zielonej kuchni.
Danie Glówne
Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.
Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)
Schöpserne to popularna potrawa z jagnięciny, spożywana przez cały rok w górskich gospodarstwach Południowego Tyrolu.
W Południowym Tyrolu co roku zbiera się 65 ton białych szparagów. Z sosem Bolzano i szynką są najpopularniejszym daniem ze szparagów.
Deser
Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.
Kiedy wiosną Hofschänke i Buschenschänke ponownie otwierają swoje drzwi, wiosna znajduje swoje odbicie również na talerzu. Od pierogów z pokrzywą po sałatkę z mniszka lekarskiego i dania ze szparagów: wiele smakołyków znajduje się teraz w menu. Tutaj znajdziesz na nie przepisy.
Przystawka
Pokrzywy rosną zazwyczaj na obrzeżach ścieżek i lasów, a dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C są regionalnym darem natury.
Masz ochotę na zieloną kuchnię? Ta świeża zupa z rzeżuchą ogrodową i śmietaną jest źródłem zdrowa i wyzwala wiosenną witalność.
Sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami
W Południowym Tyrolu liście mniszka lekarskiego nazywane są również "zigori". Sałatka z mniszka jest wyśmienitym przykładem zielonej kuchni.
Danie Glówne
Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.
Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)
Schöpserne to popularna potrawa z jagnięciny, spożywana przez cały rok w górskich gospodarstwach Południowego Tyrolu.
W Południowym Tyrolu co roku zbiera się 65 ton białych szparagów. Z sosem Bolzano i szynką są najpopularniejszym daniem ze szparagów.
Deser
Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.