&noscript=1 /> Szparagi i spółka: południowotyrolskie przepisy na wiosnę
 
[Translate to Polish:] Spargel
[Translate to Polish:] Spargel

Początek wiosny:
wysoki sezon na
kuchnia wiejską

Hofschank i Buschenschank

Apetyt na wiosnę

Wiosenne potrawy w gospodarstwie

Kiedy wiosną Hofschänke i Buschenschänke ponownie otwierają swoje drzwi, wiosna znajduje swoje odbicie również na talerzu. Od pierogów z pokrzywą po sałatkę z mniszka lekarskiego i dania ze szparagów: wiele smakołyków znajduje się teraz w menu. Tutaj znajdziesz na nie przepisy.

Przystawka

 

Pokrzywowe knedle

Pokrzywy rosną zazwyczaj na obrzeżach ścieżek i lasów, a dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C są regionalnym darem natury.

Rzeżuchowa zupa-krem

Masz ochotę na zieloną kuchnię? Ta świeża zupa z rzeżuchą ogrodową i śmietaną jest źródłem zdrowa i wyzwala wiosenną witalność.

Sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami

W Południowym Tyrolu liście mniszka lekarskiego nazywane są również "zigori". Sałatka z mniszka jest wyśmienitym przykładem zielonej kuchni.

 

Danie Glówne

 

Pieczone jagnię ze szparagami

Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.

Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)

Schöpserne to popularna potrawa z jagnięciny, spożywana przez cały rok w górskich gospodarstwach Południowego Tyrolu.

Szparagi z sosem Bolzano

W Południowym Tyrolu co roku zbiera się 65 ton białych szparagów. Z sosem Bolzano i szynką są najpopularniejszym daniem ze szparagów.

 

Deser

 

Panna Cotta z czarnego bzu

Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.

Kiedy wiosną Hofschänke i Buschenschänke ponownie otwierają swoje drzwi, wiosna znajduje swoje odbicie również na talerzu. Od pierogów z pokrzywą po sałatkę z mniszka lekarskiego i dania ze szparagów: wiele smakołyków znajduje się teraz w menu. Tutaj znajdziesz na nie przepisy.

 

Przystawka

 

 

Pokrzywowe knedle

Pokrzywy rosną zazwyczaj na obrzeżach ścieżek i lasów, a dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C są regionalnym darem natury.

 

Rzeżuchowa zupa-krem

Masz ochotę na zieloną kuchnię? Ta świeża zupa z rzeżuchą ogrodową i śmietaną jest źródłem zdrowa i wyzwala wiosenną witalność.

 

Sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami

W Południowym Tyrolu liście mniszka lekarskiego nazywane są również "zigori". Sałatka z mniszka jest wyśmienitym przykładem zielonej kuchni.

 

Danie Glówne

 

 

Pieczone jagnię ze szparagami

Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.

 

Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)

Schöpserne to popularna potrawa z jagnięciny, spożywana przez cały rok w górskich gospodarstwach Południowego Tyrolu.

 

Szparagi z sosem Bolzano

W Południowym Tyrolu co roku zbiera się 65 ton białych szparagów. Z sosem Bolzano i szynką są najpopularniejszym daniem ze szparagów.

 

Deser

 

 

Panna Cotta z czarnego bzu

Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.