&noscript=1 /> Rzeżuchowa zupa krem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Rzeżuchowa zupa-krem

Rzeżuchowa zupa-krem

Masz ochotę na zieloną kuchnię? Ta świeża zupa z rzeżuchą ogrodową i śmietaną jest źródłem zdrowa i wyzwala wiosenną witalność.
Elisabeth Mittelberger
Gospodyni z Eichernhof
Składniki
4 osoby
25 MIN.
  • 1
    cebula
  • 1
    ząbek czosnku
  • 20 g
    masła
  • 125 ml
    białego wina
  • 500 ml
    bulionu warzywnego lub wody
  • 150 ml
    śmietany
  • 1 garsc
    rzeżuchy
  • 1 lyzka
    masła
  • sól ziołowa lub zioła wg uznania
  • świeżo mielony pieprz
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Rzeżuchowa zupa-krem
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Zalać białym winem i całość zagotować.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać bulion warzywny, wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać rzeżuchę i masło, a następnie zmiksować mikserem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Doprawić do smaku solą ziołową lub ziołami i pieprzem.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Wskazówka: zupę można doprawić sokiem z cytryny.
  •  
    Powodzenia życzy
Elisabeth Mittelberger
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Eichernhof w Vöran

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Eichernhof flower flower flower flower
Rodzina Mittelberger  | Vöran
Hodowla zwierząt, Uprawa owoców
śniadanie
Produkty z własnego gospodarstwa: miód, dżemy, syrop ...
Oferty wiejskie: ziolowe wyprawy, pieczywo, kurs gotowania
5,0
"Celujący"
(27 oceny)
Apartament od 85€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?