&noscript=1 /> Panna Cotta z czarnego bzu - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Panna Cotta z czarnego bzu

Panna Cotta z czarnego bzu

Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4-6 osoby
20 MIN.
  • 1 1/2 listek
    żelatyny
  • 400 ml
    śmietany
  • 20 g
    cukru
  • 50 ml
    syropu z czarnego bzu
  • 1 szczypta
    sól
  • 1 lyzka
    cukru waniliowego
  • starta skórka i sok z połowy cytryny
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Panna Cotta z czarnego bzu
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Żelatynę zmiękczyć w odpowiedniej ilości zimnej wody.
  • circle-dashed 2.
    Krok
     Śmietanę, cukier i syrop z czarnego bzu zagotować w rondelku. Dodać wyciśniętą żelatynę, sól, cukier waniliowy i cytrynę.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Lekko przestudzić masę, wlać do małych foremek i studzić przez ok. 2 godz. w lodówce.
  •  
    Powodzenia życzy
Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Kinigerhof
Fam. Stabinger  | Sexten
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Syrop z porzeczki, boczek Karreespeck, boczek szynkowy, chudy boczek ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?