Deser
Panna Cotta z czarnego bzu
Panna Cotta z czarnego bzu
Domowy syrop z czarnego bzu to nie tylko pyszny napój gaszący pragnienie, ale także orzeźwiający deser.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Gospodyni z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4-6 osoby
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											1 1/2 listekżelatyny
- 
											400 mlśmietany
- 
											20 gcukru
- 
											50 mlsyropu z czarnego bzu
- 
											1 szczyptasól
- 
											1 lyzkacukru waniliowego
- 
											starta skórka i sok z połowy cytryny
Przygotowanie - Panna Cotta z czarnego bzu
						- 
										 1.
												
											KrokŻelatynę zmiękczyć w odpowiedniej ilości zimnej wody. 1.
												
											KrokŻelatynę zmiękczyć w odpowiedniej ilości zimnej wody.
- 
										 2.
												
											KrokŚmietanę, cukier i syrop z czarnego bzu zagotować w rondelku. Dodać wyciśniętą żelatynę, sól, cukier waniliowy i cytrynę. 2.
												
											KrokŚmietanę, cukier i syrop z czarnego bzu zagotować w rondelku. Dodać wyciśniętą żelatynę, sól, cukier waniliowy i cytrynę.
- 
										 3.
												
											KrokLekko przestudzić masę, wlać do małych foremek i studzić przez ok. 2 godz. w lodówce. 3.
												
											KrokLekko przestudzić masę, wlać do małych foremek i studzić przez ok. 2 godz. w lodówce.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Margit Stabinger
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Kinigerhof w Sexten
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	