Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.
Home
Produkty wysokiej jakości
Nowe produkty wysokiej jakości
Wiejskie sery z Południowego Tyrolu

Wiejskie sery z Południowego Tyrolu

Kto je dobry ser - ten robi coś dobrego dla siebie

Sery z Południowego Tyrolu
Coś dla smakoszy! Górski ser z Południowego Tyrolu albo kawałek szarego sera, koreczek z kostką sera ziołowego i roladki sera ze szczypiorkiem. Miłośnik serów nie może przegapić takiej okazji i nie spróbować wysokiej jakości produktów z Południowego Tyrolu, które serwowane są tu „na podwieczorek“.

W Południowym Tyrolu słynącym z 300 słonecznych dni w roku, żyznej gleby, świeżego górskiego powietrza, soczystej trawy, wyrazistych ziół, są idelane warunki do produkcji pełnowartościowego mleka i uszlachetnionych produktów nabiałowych.

Takie warunki umiejętnie wykorzystują serownie oznaczone symbolem Roter Hahn. Dołaczyły one do marki „Roter Hahn“ i pod fachowym nadzorem przetwarzją „białe złoto“ w wysokiej jakości masło, naturalny jogurt i twaróg, czy też różnego rodzaju sery świeże, twarde i miękkie.

Przykładowe wyroby to „Ziegenzwerge“ - świeży ser kozi w kształcie wieżyczek, „Nusser“ - ser z podwójną śmietaną i koniakiem w płatkach orzechów czy miękki ser „Aschenputtel“ dojrzewający w popiele. To tylko niektóre przykłady wybornych serów z surowego mleka wytwarzanych w Południowym Tyrolu .