Coś dla smakoszy!
Górski ser z Południowego Tyrolu albo kawałek
szarego sera, koreczek z
kostką sera ziołowego i roladki
sera ze szczypiorkiem. Miłośnik serów nie może przegapić takiej okazji i nie spróbować wysokiej jakości produktów z Południowego Tyrolu, które serwowane są tu „na podwieczorek“.
W Południowym Tyrolu słynącym z 300 słonecznych dni w roku, żyznej gleby, świeżego górskiego powietrza, soczystej trawy, wyrazistych ziół, są idelane warunki do produkcji
pełnowartościowego mleka i uszlachetnionych produktów nabiałowych.
Takie warunki umiejętnie wykorzystują
serownie oznaczone symbolem Roter Hahn. Dołaczyły one do marki „Roter Hahn“ i pod fachowym nadzorem przetwarzją „białe złoto“ w wysokiej jakości
masło,
naturalny jogurt i
twaróg, czy też różnego rodzaju sery
świeże, twarde i miękkie.
Przykładowe wyroby to „
Ziegenzwerge“ - świeży ser kozi w kształcie wieżyczek, „
Nusser“ - ser z podwójną śmietaną i koniakiem w płatkach orzechów czy miękki ser „
Aschenputtel“ dojrzewający w popiele. To tylko niektóre przykłady wybornych serów z surowego mleka wytwarzanych w Południowym Tyrolu .