Zgodnie z dyrektywą 2009/136/WE informujemy, że strona ta wykorzystuje własne techniczne pliki cookie oraz korzysta z plików cookie osób trzecich w celu umożliwienia efektywniejszego poruszania się po stronie oraz prawidłowego korzystania z niej.

Wiosenne potrawy w gospodarstwie

Wiosenne danie, które można przyrządzić samemu
Kiedy na polach i w ogrodach budzi się wiosna, otwierają się też gospody Buschenschank i Hofschank marki „Roter Hahn“. Na przykład w Nalserbacher w Nals podaje się najwykwintniejsze potrawy ze szparagami z własnego pola, które przyciągają tłumy smakoszy. A do tego najlepiej pasuje własnej produkcji, wspaniale owocowe wino Sauvignon.

Obok klasycznych dań miejscowa kuchnia ma też do zaoferowania wiele specjałów. Kto do tej pory uważał mniszek lekarski za pokarm dla królików, a pokrzywy co najwyżej za drażniące dla skóry, może w Zmailer-Hof przeżyć prawdziwą przygodę kulinarną z pysznymi pierogami z pokrzywą i świeżą sałatką z mniszkiem lekarskim. Sałatka z mniszka lekarskiego świeżo zerwanego we własnym ogrodzie jest też serwowana w gospodarstwie Rielinger w Ritten zu genießen.

Następujące wiejskie gospody zapraszają wiosną na sezonowe pyszności:

Otwarcie na wiosnę: Meran i okolicy
> Nalserbacherkeller w Nals
> Pirchhof w Naturns
> Rauthof w Meran
> Schnalshuberhof w Algund
> Zmailer-Hof w Schenna

Otwarcie na wiosnę: Vinschgau
> Niedermair w Kastelbell-Tschars

Otwarcie na wiosnę: Bozen i okolicy
> Ebnerhof w Atzwang/Ritten
> Ebnicherhof w Ritten
> Luggin Steffelehof w Kalternna winnym szlaku
> Oberlegar w Terlan
> Planitzer w Montan
> Rielingerhof w Ritten
> Steidlerhof w Bozen

Otwarcie na wiosnę: Eisacktal
> Burgerhof w Brixen
> Gostnerhof w Barbian
> Hubenbauer w Vahrn
> Obermoserhof w Feldthurns
> Oberpartegger w Villanders
> Pschnickerhof w Villanders
> Ungererhof w Ratschings
> Villscheiderhof w Brixen
> Winklerhof w Villanders

Otwarcie na wiosnę: Dolomitach
> Buchnerhof w Lajen
> Fronthof w Völs am Schlern
> Kinigerhof w Sexten
> Lüch de Survisc w Wengen