Przystawka
Talerz serów z dipem octowym
Talerz serów z dipem
Pikantny szary ser w połączeniu z owocowym octem jabłkowo-malinowym. Podawać z chrupiącym chlebem Schüttelbrot z dodatkiem świeżego masła wiejskiego.
					
				
				
				
				
	
	
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											300 gszarego sera
- 
											1czerwona cebula
- 
											sól kryształowa
- 
											pieprz
- 
											4 lyzkaoctu jabłkowo-malinowego
- 
											świeża natka pietruszki
- 
											trochę południowotyrolskiego chleba "Schüttelbrot"
- 
											4 lyzkamasła
Przygotowanie - Talerz serów z dipem octowym
						- 
										 1.
												
											KrokSzary ser pokroić w grube plastry, ułożyć wachlarzowato na talerzu i obłożyć cienkimi krążkami cebuli. 1.
												
											KrokSzary ser pokroić w grube plastry, ułożyć wachlarzowato na talerzu i obłożyć cienkimi krążkami cebuli.
- 
										 2.
												
											KrokOzdobić brzeg talerza kryształami soli, świeżo zmielonym pieprzem i octem oraz natką pietruszki. 2.
												
											KrokOzdobić brzeg talerza kryształami soli, świeżo zmielonym pieprzem i octem oraz natką pietruszki.
- 
								Powodzenia życzy
 
				 
	 
	 
	 
	