pieczywo
Jablečný štrúdl
Jablečný štrúdl
W Południowym Tyrolu strudel jabłkowy tradycyjnie przyrządza się z kruchego ciasta i lokalnych jabłek. Jest to idealny dodatek do kawy.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andrea Müller
						
						
							Gospodyni z Pirchhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								2 štrúdl
							
							
								
								75 MIN.
							
						- Na kruche ciasto:
- 
											10 - 12 gjablek
- 
											1 saszetkaprášku do pečiva
- 
											4vejce
- 
											180 grozinek
- 
											200 grum (w zależności od upodobań)
- 
											1 opakowanievanilkového cukru
- 
											cukru
- 
											cukru waniliowego
												mleko do posmarowania
											
										Przygotowanie - Jablečný štrúdl
						- 
										 1.
												
											KrokMouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr smíchejte a vytvořte hladké těsto. Nechejte ho asi půl hodiny odpočívat. 1.
												
											KrokMouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr smíchejte a vytvořte hladké těsto. Nechejte ho asi půl hodiny odpočívat.
- 
										 2.
												
											KrokPřipravte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Podle libosti je možné přidat rum. 2.
												
											KrokPřipravte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Podle libosti je možné přidat rum.
- 
										 3.
												
											KrokNastępnie podzielić ciasto na 2 części, rozwałkować, a potem rozłożyć nadzienie. Na koniec strudel posmarować zimnym mlekiem. Piec około 45 minut w temperaturze 180 °C. 3.
												
											KrokNastępnie podzielić ciasto na 2 części, rozwałkować, a potem rozłożyć nadzienie. Na koniec strudel posmarować zimnym mlekiem. Piec około 45 minut w temperaturze 180 °C.
- 
										 4.
												
											KrokJeště teplý štrúdl posypete práškovým cukrem a servírujte například s vanilkovým přelivem. 4.
												
											KrokJeště teplý štrúdl posypete práškovým cukrem a servírujte například s vanilkovým přelivem.
- 
								Powodzenia życzy
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	