&noscript=1 /> Risotto z dzikimi ziołami - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Risotto z dzikimi ziołami

Risotto z dzikimi ziołami

Wiedza o ziołach zawsze była głęboko zakorzeniona w codziennym jadłospisie rodziny rolniczej, co znajduje swoje odzwieciedlenie w regionalnej kuchni.
Johannes Meßner
Gospodarz z Burgerhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 350 g
    ryżu do risotto
  • 1
    średnia cebula
  • 100 g
    pokrzywy
  • 30 g
    amarant-blad
  • oliwa z oliwek
  • wino
  • bulionu
  • 30 g
    'graukäse' (niet te veel, aangezien de smaak erg dominant is) – eventueel een andere bergkaas
  • masło do połączenia składników
  • 1 garsc
    dzikiego tymianku
  • parmezan
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Risotto z dzikimi ziołami
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Pokrzywę zblanszować, liście zerwać z łodyg i pokroić na drobno.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Pokroić na małe kawałki liście amarantusa i zeszklić razem z liśćmi pokrzywy na oliwie z oliwek.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Zalać odrobiną białego wina i pozwolić, aby się zagotowało.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Stopniowo dodawać gorący wywar warzywny i gotować ryż do risotto na wolnym ogniu.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Ugotowany ryż wymieszać w garnku z serem i masłem, dbając koniecznie, aby ryż nie był suchy.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Na koniec dodać sezonowe dzikie zioła, takie jak liście amarantusa i pokrzywy oraz świeży tymianek. Serwować na talerzu posypane parmezanem.
  •  
    Powodzenia życzy
Johannes Meßner
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Burgerhof w Brixen

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Burgerhof
Fam. Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Burgfrieden, INSekt, czereśniowa pasta do smarowania, kiszona kapusta, marynowane warzywa ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?