pieczywo
Chlebek miodowo-owocowy
Chlebek miodowo owocowy
Ten rodzaj chleba z miodem, suszonymi owocami i orzechami najlepiej smakuje na ciepło, podany z masłem.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gloria Messner
						
						
							Gospodyni z Ronacherhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								1 bochenek chleba
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											350 mlmleka
- 
											30 gdrożdży
- 
											100 gstołowe miodu
- 
											2 lyzeczkasól
- 
											500 gmąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
- 
											150 gorzechów włoskich lub laskowych (w całości)
- 
											300 gsuszonych owoców
- 
											100 grodzynek
- 
											100 mlśmietany
- 
											80 gmasła
- 
											masło i mąka do przygotowania foremki do pieczenia
Przygotowanie - Chlebek miodowo-owocowy
						- 
										 1.
												
											KrokWszystkie składniki połączyć i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto przykryć i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. 1.
												
											KrokWszystkie składniki połączyć i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto przykryć i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
- 
										 2.
												
											KrokForemkę keksówkę nasmarować masłem i posypać mąką. 2.
												
											KrokForemkę keksówkę nasmarować masłem i posypać mąką.
- 
										 3.
												
											KrokDo foremki wlać ciasto, ponownie przykryć i odstawić na 30 minut. 3.
												
											KrokDo foremki wlać ciasto, ponownie przykryć i odstawić na 30 minut.
- 
										 4.
												
											KrokVervolgens 50-60 min op 200° C bakken. 4.
												
											KrokVervolgens 50-60 min op 200° C bakken.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Gloria Messner
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Ronacherhof w Ritten/Klobenstein
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	