Napoje
Syrop z mięty pieprzowej
Syrop z mięty pieprzowej
Dzięki temu przepisowi nadasz napojom orzeźwiający aromat mięty pieprzowej.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Anna Jocher
						
						
							Gospodyni z Frötscherhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								Na ok. 18 litrów syropu
							
							
								
								240 MIN.
							
						- 
											10 lwody
- 
											1,5 lświeżo wyciskanego soku z cytryny
- 
											10 garscgarści liści mięty pieprzowej
- 
											6,6 kgcukru trzcinowego
Przygotowanie - Syrop z mięty pieprzowej
						- 
										 1.
												
											KrokDo wody wsypać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. 1.
												
											KrokDo wody wsypać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści.
- 
										 2.
												
											KrokDodać liście mięty i sok z cytryny; całość wymieszać. 2.
												
											KrokDodać liście mięty i sok z cytryny; całość wymieszać.
- 
										 3.
												
											KrokPrzykryć i odstawić na 2 dni. 3.
												
											KrokPrzykryć i odstawić na 2 dni.
- 
										 4.
												
											KrokZeven, opkoken en heet bottelen 4.
												
											KrokZeven, opkoken en heet bottelen
- 
								Powodzenia życzy
 
	Anna Jocher
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Frötscherhof w Brixen/St. Andrä
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	