Przystawka
Polenta z serem i boczkiem
Polenta z serem i boczkiem
Specjalna odmiana zboża na polentę była kiedyś powszechnie uprawiana w wielu gospodarstwach, lecz potem została wyparta przez sadownictwo.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christian & Mariagrazia Giovanett
						
						
							Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4-5 osoby
							
							
								
								75 MIN.
							
						- 
											2 lwody
- 
											1 lyzkasól
- 
											500 gmąki dedykowanej do polenty (Römerhof)
- 
											boczek według uznania
- 
											ser według uznania
- 
											peperonata według uznania
Przygotowanie - Polenta z serem i boczkiem
						- 
										 1.
												
											KrokZagotować wodę z dodatkiem 1 łyżki soli. 1.
												
											KrokZagotować wodę z dodatkiem 1 łyżki soli.
- 
										 2.
												
											KrokCały czas mieszając, powoli dodawać mąkę; gotować przez ok. 45 minut. 2.
												
											KrokCały czas mieszając, powoli dodawać mąkę; gotować przez ok. 45 minut.
- 
										 3.
												
											KrokSerwować z boczkiem i serem oraz peperonatą w ilościach według uznania. 3.
												
											KrokSerwować z boczkiem i serem oraz peperonatą w ilościach według uznania.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Christian & Mariagrazia Giovanett
						
							Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Römerhof w Terlan
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	