&noscript=1 /> Ravioli "Schlutzer" - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Ravioli "Schlutzer"

Ravioli "Schlutzer"

"Schlutzer" z nadzieniem szpinakowym to oryginalne danie z doliny Pustertal - dziś jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni południowotyrolskiej.
Lucio Pallweber
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Nalserbacherkeller
Składniki
4 osoby
60 MIN.
  • Ciasto:
  • 100 g
    mąki pszennej
  • 150 g
    mąki żytniej
  • 1
    jajko od kur z wolnego wybiegu
  • 50 ml
    letniej wody
  • sól i olej
  • Nadzienie:
  • 1/2
    ząbek czosnku
  • 50 g
    drobno posiekanej cebuli
  • 1 lyzka
    masła
  • 150 g
    gotowanego szpinaku
  • parmezan
  • 100 g
    twarogu
  • szczypiorku
  • gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
  • 50 g
    masła (zrumienionego)
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Ravioli "Schlutzer"
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Wymieszać mąkę pszenną i żytnią z niewielką ilością soli.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Dodać olej, jajko i letnią wodę, zagnieść całość i odstawić na około 30 minut.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Podsmażyć na maśle czosnek i cebulę, dodać drobno posiekany szpinak i pozostawić do ostygnięcia. Parmezan, twaróg, szczypiorek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz dokładnie wymieszać.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Rozwałkować ciasto na cienki placek, wyciąć krążki (o średnicy ok. 7 cm) i umieścić w środku nadzienie. Złożyć w półksiężyc i dobrze docisnąć krawędzie.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Gotować "Schlutzer" w osolonej wodzie przez 3-4 minuty, ułożyć na talerzu i udekorować parmezanem, przyrumienionym masłem i odrobiną szczypiorku.
    •  
      Powodzenia życzy
    Lucio Pallweber
    Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
    Nalserbacherkeller w Nals

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Nalserbacherkeller
    Fam. Pallweber  | Nals
    Winiarnia (Buschenschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Vernatsch, Grappa Treber, Likier jeżynowy, Nusseler ...
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?