Spizarnia
Kompot z malin
Kompot z malin
Ten kompot z wszystkich rodzajów jagód można również przechowywać na zimę.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andreas Rungger
						
						
							Gospodarz z Partschillerhof
						
					
					
			
			Przygotowanie - Kompot z malin
						- 
										 1.
												
											KrokMaliny przebrać i oczyścić z liści i łodyżek. 1.
												
											KrokMaliny przebrać i oczyścić z liści i łodyżek.
- 
										 2.
												
											KrokNIE myć malin – umyte maliny tracą aromat. 2.
												
											KrokNIE myć malin – umyte maliny tracą aromat.
- 
										 3.
												
											KrokWszystkie składniki wrzucić do garna i gotować na małym ogniu przez 5 minut. 3.
												
											KrokWszystkie składniki wrzucić do garna i gotować na małym ogniu przez 5 minut.
- 
										 4.
												
											KrokKompot odstawić do wystygnięcia i następnie podawać. 4.
												
											KrokKompot odstawić do wystygnięcia i następnie podawać.
- 
										 5.
												
											KrokKompot można również zagęścić niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Smak kompotu można wzbogacić innymi dodatkami: wanilią, cytryną albo rumem. Tradycyjnie kompot malinowy serwuje się razem z lodami waniliowymi (deser „Gorąca miłość”). 5.
												
											KrokKompot można również zagęścić niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Smak kompotu można wzbogacić innymi dodatkami: wanilią, cytryną albo rumem. Tradycyjnie kompot malinowy serwuje się razem z lodami waniliowymi (deser „Gorąca miłość”).
- 
								Powodzenia życzy
 
	Andreas Rungger
						
							Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Partschillerhof w Völs am Schlern
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	