Przystawka
Jaja w koszulkach z sosem masłowym
Jajko w koszulce w maśle
Jajko w koszulce przygotowuje się przez delikatne wkłożenie do wrzącej wody. Podawane z roztopionym masłem i chrupiącym pieczywem urozmaica kuchnię.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Joachim Knapp
						
						
							Gospodarz z statku Ausluger
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								30 MIN.
							
						- Do gotowanych jaj:
- 
											2 lwody
- 
											2 lyzkaoctu
- 
											8jaj od kur z wolnego wybiegu
												2
												
											
											
												żółtek
											
										
												40
												
													ml
												
											
											
												białego wina
											
										
												sól, pieprz
											
										
												100
												
													ml
												
											
											
												roztopionego masła
											
										Przygotowanie - Jaja w koszulkach z sosem masłowym
						- 
										 1.
												
											KrokŻółtka, białe wino i przyprawy wlać do stalowej miski i ubić na parze na kremową masę. Dodać masło, ciągle mieszając. 1.
												
											KrokŻółtka, białe wino i przyprawy wlać do stalowej miski i ubić na parze na kremową masę. Dodać masło, ciągle mieszając.
- 
										 2.
												
											KrokDoprawić sos i wstawić do piekarnika na 60° C do zagrzania. 2.
												
											KrokDoprawić sos i wstawić do piekarnika na 60° C do zagrzania.
- 
										 3.
												
											KrokZagotować w garnku wodę z octem i zamieszać płyn trzepaczką. Włożyć ostrożnie jaja do gotującej się wody, cały czas ją mieszając. 3.
												
											KrokZagotować w garnku wodę z octem i zamieszać płyn trzepaczką. Włożyć ostrożnie jaja do gotującej się wody, cały czas ją mieszając.
- 
										 4.
												
											KrokGotować jaja ok. 7 min, a następnie wyjąć łyżką cedzakową. Polać sosem masłowym i podać. 4.
												
											KrokGotować jaja ok. 7 min, a następnie wyjąć łyżką cedzakową. Polać sosem masłowym i podać.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Joachim Knapp
						
							Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Ausluger w St. Lorenzen
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	