Przystawka
Zupa winna
Zupa winna
Zupy winne chorych były znane już za czasów starożytnych Rzymian. Tradycyjną zupę winną przyrządza się na białym winie.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Markus Seppi
						
						
							Gospodarz z Weingut Oberpreyhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											grzanki z czerstwej bułki
- 
											1 lyzkamasła
- 
											szczypta cynamonu
- 
											500 mlmocnego wywaru mięsnego
- 
											5żółtko
- 
											250 mlśmietany
- 
											250 mlbiałego wina Chardonnay
Przygotowanie - Zupa winna
						- 
										 1.
												
											KrokGrzanki opiec na maśle i posypać cynamonem. 1.
												
											KrokGrzanki opiec na maśle i posypać cynamonem.
- 
										 2.
												
											KrokGorący wywar mięsny ubijać w rondlu z żółtkami, śmietaną i białym winem na małym ogniu aż do uzyskania kremowej konsystencji. 2.
												
											KrokGorący wywar mięsny ubijać w rondlu z żółtkami, śmietaną i białym winem na małym ogniu aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- 
										 3.
												
											KrokPodgrzane bulionówki napełnić wywarem i posypać grzankami i odrobiną cynamonu. 3.
												
											KrokPodgrzane bulionówki napełnić wywarem i posypać grzankami i odrobiną cynamonu.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Familienbild
						
							Gospodarz oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Weingut Oberpreyhof w Kaltern
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	