&noscript=1 /> Zupa winna - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Zupa winna

Zupa winna

Zupy winne chorych były znane już za czasów starożytnych Rzymian. Tradycyjną zupę winną przyrządza się na białym winie.
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • grzanki z czerstwej bułki
  • 1 lyzka
    masła
  • szczypta cynamonu
  • 500 ml
    mocnego wywaru mięsnego
  • 5
    żółtko
  • 250 ml
    śmietany
  • 250 ml
    białego wina Chardonnay
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Zupa winna
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Grzanki opiec na maśle i posypać cynamonem.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Gorący wywar mięsny ubijać w rondlu z żółtkami, śmietaną i białym winem na małym ogniu aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Podgrzane bulionówki napełnić wywarem i posypać grzankami i odrobiną cynamonu.
  •  
    Powodzenia życzy
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?