Danie glówne
Ekologiczny kurczak z pieca
Ekologiczny kurczak z pieca
Chrupiący na zewnątrz, delikatny w środku: tak właśnie smakuje grillowany kurczak z regionalnego chowu z wolnego wybiegu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Brigitte Ainhauser
						
						
							Gospodyni z Noafhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											1ekologiczny pieczony kurczak (ok. 1,7-2 kg)
- 
											Mieszanka przypraw (sól, papryka w proszku, rozmaryn, pieprz, odrobina soli ziołowej)
- 
											masła
Przygotowanie - Ekologiczny kurczak z pieca
						- 
										 1.
												
											KrokNatrzeć ekologicznego pieczonego kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przypraw, również pod skrzydłami. 1.
												
											KrokNatrzeć ekologicznego pieczonego kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przypraw, również pod skrzydłami.
- 
										 2.
												
											KrokPod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla. 2.
												
											KrokPod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla.
- 
										 3.
												
											KrokUmieścić w piekarniku w temperaturze 160°C na górnej półce. 3.
												
											KrokUmieścić w piekarniku w temperaturze 160°C na górnej półce.
- 
										 4.
												
											KrokPod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla. 4.
												
											KrokPod spód włożyć tackę: ściekający tłuszcz można użyć do posmarowania kurczaka przy użyciu pędzla.
- 
										 5.
												
											KrokWSKAZÓWKA: Aby uzyskać chrupiącą skórkę, zalecamy posmarowanie kurczaka masłem i grillowanie przez ok. 5 minut przy użyciu funkcji górnego grilla. 5.
												
											KrokWSKAZÓWKA: Aby uzyskać chrupiącą skórkę, zalecamy posmarowanie kurczaka masłem i grillowanie przez ok. 5 minut przy użyciu funkcji górnego grilla.
- 
										 6.
												
											KrokDoskonałym dodatkiem mogą być przypiekane ziemniaki z rozmarynem. 6.
												
											KrokDoskonałym dodatkiem mogą być przypiekane ziemniaki z rozmarynem.
- 
								Powodzenia życzy
 
	 
				 
	 
	 
	 
	