Danie glówne
Gicz cielęca
Gicz cielęca
Stilton to jedna z najlepszych części cielęciny. Wraz ze warzywami z ogrodu, mięso piecze się w piekarniku, aż do uzyskania chrupiącej skórki.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											1Gicz cielęca
- 
											sól ziołowa
- 
											oleju
- 
											1cebula
- 
											2ząbki czosnku
- 
											1 lyzkakoncentratu pomidorowego
- 
											100 mlczerwonego wina
- 
											10pomidorków koktajlowych
- 
											2ziemniaków
- 
											2marchewki
- 
											1papryczka peperoni
- 
											1cukinii
- 
											świeże zioła
Przygotowanie - Gicz cielęca
						- 
										 1.
												
											KrokNatrzeć gicz cielęcą solą ziołową i opiec ze wszystkich na oleju w brytfannie w piekarniku. 1.
												
											KrokNatrzeć gicz cielęcą solą ziołową i opiec ze wszystkich na oleju w brytfannie w piekarniku.
- 
										 2.
												
											KrokCebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na złoto na oleju. Podlać winem i odrobiną wody. 2.
												
											KrokCebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na złoto na oleju. Podlać winem i odrobiną wody.
- 
										 3.
												
											KrokDodać sos cebulowo-czosnkowy do mięsa i piec przez ok. 3 godz. w 160° C. 3.
												
											KrokDodać sos cebulowo-czosnkowy do mięsa i piec przez ok. 3 godz. w 160° C.
- 
										 4.
												
											KrokPokroić warzywa i krótko podgotować w osolonej wodzie. Dodać je razem z ziołami do brytfanny na krótko przed końcem pieczenia. 4.
												
											KrokPokroić warzywa i krótko podgotować w osolonej wodzie. Dodać je razem z ziołami do brytfanny na krótko przed końcem pieczenia.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Jessica Moser
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberpartegger w Villanders
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	