&noscript=1 /> Muas z mąki kukurydzianej - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Muas z mąki kukurydzianej

Muas z mąki kukurydzianej

Potrawa, która w Południowym Tyrolu do lat 70. ubiegłego wieku gościła na stole niemal codziennie, wyjadana wspólnie z patelni łyżką.
Christian & Mariagrazia Giovanett
Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
Składniki
4-5 osoby
35 MIN.
  • 1 l
    mleka
  • 500 ml
    wody
  • 1 szczypta
    sól
  • 3-4 lyzka
    cukru
  • 250 g
    mąki kukurydzianej
  • trochę masła
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Muas z mąki kukurydzianej
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Na płaskiej patelni rozpuścić trochę masła.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Na patelni zagotować wodę i mleko; posolić.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Powoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Powoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Powoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Wskazówka: muas można podawać posypany rodzynkami, cynamonem lub kakao.
  •  
    Powodzenia życzy
Christian & Mariagrazia Giovanett
Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Römerhof w Terlan
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?