Przystawka
Muas z mąki kukurydzianej
Muas z mąki kukurydzianej
Potrawa, która w Południowym Tyrolu do lat 70. ubiegłego wieku gościła na stole niemal codziennie, wyjadana wspólnie z patelni łyżką.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christian & Mariagrazia Giovanett
						
						
							Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4-5 osoby
							
							
								
								35 MIN.
							
						- 
											1 lmleka
- 
											500 mlwody
- 
											1 szczyptasól
- 
											3-4 lyzkacukru
- 
											250 gmąki kukurydzianej
- 
											trochę masła
Przygotowanie - Muas z mąki kukurydzianej
						- 
										 1.
												
											KrokNa płaskiej patelni rozpuścić trochę masła. 1.
												
											KrokNa płaskiej patelni rozpuścić trochę masła.
- 
										 2.
												
											KrokNa patelni zagotować wodę i mleko; posolić. 2.
												
											KrokNa patelni zagotować wodę i mleko; posolić.
- 
										 3.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. 3.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
- 
										 4.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. 4.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
- 
										 5.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką. 5.
												
											KrokPowoli dosypywać mąkę i cukier, mieszając masę trzepaczką.
- 
										 6.
												
											KrokWskazówka: muas można podawać posypany rodzynkami, cynamonem lub kakao. 6.
												
											KrokWskazówka: muas można podawać posypany rodzynkami, cynamonem lub kakao.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Christian & Mariagrazia Giovanett
						
							Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Römerhof w Terlan
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	