Napoje
Ajerkoniak
Ajerkoniak
Likier jajeczny to prawdziwy przysmak na ciepło, zwłaszcza zimą. Aby uzyskać dobrą jakość, zaleca się stosowanie świeżych jaj z wolnego wybiegu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								2 l
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											750 mlmleka
- 
											500 gcukru
- 
											4 saszetkacukru waniliowego
- 
											6jaja
- 
											250 mlwysokoprocentowego alkoholu
- 
											250 mlśmietany
Przygotowanie - Ajerkoniak
						- 
										 1.
												
											KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić. 1.
												
											KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić.
- 
										 2.
												
											KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić. 2.
												
											KrokMleko razem z cukrem waniliowym gotować przez ok. 15 minut, a następnie wystudzić.
- 
										 3.
												
											KrokDodać alkohol i nieubitą śmietanę. 3.
												
											KrokDodać alkohol i nieubitą śmietanę.
- 
										 4.
												
											KrokNastępnie rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce. 4.
												
											KrokNastępnie rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Jessica Moser
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberpartegger w Villanders
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	