Przystawka
Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
Kluseczki buraczkowe
Surowa fasola jest zdrowa, uniwersalna i łatwa do przechowywania. Dlatego też jest popularnym warzywem w gospodarstwach Południowego Tyrolu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christine Schrott
						
						
							Gospodyni z statku Oberpalwitter
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								50 MIN.
							
						- 
											50 gczerwonych buraków (utartych)
- 
											250 gsera ricotta
- 
											2jaja
- 
											2 lyzkabułki tartej
- 
											2 lyzkamąki pszennej lub orkiszowej
- 
											1 szczyptasól
- 
											sałata z dzikimi ziołami
- 
											parmezan
- 
											masła (zrumienionego)
Przygotowanie - Kluseczki buraczkowe (Rohnennocken)
						- 
										 1.
												
											KrokWszystkie składniki zagnieść na ciasto. 1.
												
											KrokWszystkie składniki zagnieść na ciasto.
- 
										 2.
												
											KrokWłożyć na pół godziny do lodówki. 2.
												
											KrokWłożyć na pół godziny do lodówki.
- 
										 3.
												
											KrokPo wyjęciu uformować w kluseczki i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. 3.
												
											KrokPo wyjęciu uformować w kluseczki i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie.
- 
										 4.
												
											KrokKluski można serwować na sałatce z dzikich ziół, posypane parmezanem i polane masłem. 4.
												
											KrokKluski można serwować na sałatce z dzikich ziół, posypane parmezanem i polane masłem.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Christine Schrott
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberpalwitter
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	