Przystawka
Zupa naleśnikowa "frittaten"
Zupa naleśnikowa "frittaten"
Klasyka chłopskiej kuchni: obfita zupa na bazie wołowiny z omletami pokrojonymi w paski.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Martha Thaler
						
						
							Gospodyni z Zmailer-Hof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											100 gmąki
- 
											200 mlmleka
- 
											3jaja
- 
											2-3 lyzkaszczypiorek, drobno pokrojony
- 
											sól
- 
											olej do smażenia
- 
											800 mlbulionu mięsnego
Przygotowanie - Zupa naleśnikowa "frittaten"
						- 
										 1.
												
											KrokMąkę, mleko i sól wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać jajka, mieszając aż do uzyskania kremowej konsystencji. 1.
												
											KrokMąkę, mleko i sól wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać jajka, mieszając aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- 
										 2.
												
											KrokNa patelni rozgrzać odrobinę oleju i formować z ciasta małe omlety, aż do zużycia całego ciasta. 2.
												
											KrokNa patelni rozgrzać odrobinę oleju i formować z ciasta małe omlety, aż do zużycia całego ciasta.
- 
										 3.
												
											KrokOmlety pozostawić do ostygnięcia, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Podawać do gorącego wywaru mięsnego. 3.
												
											KrokOmlety pozostawić do ostygnięcia, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Podawać do gorącego wywaru mięsnego.
- 
										 4.
												
											KrokDodać szczypiorek, sól i odstawić na 10 minut. 4.
												
											KrokDodać szczypiorek, sól i odstawić na 10 minut.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Martha Thaler
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Zmailer-Hof w Schenna
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	