Przystawka
Zupa kasztanowa
Zupa kasztanowa
Kasztany lub "Keschtn", jak mawiają Południowi Tyrolczycy, od zawsze stanowiły ważny element chłopskiego jadła.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											300 gkasztanów, suszonych lub pieczonych
- 
											1 garsckorzeniowych, np.: cebula, seler, marchew
- 
											1 lyzkaoleju
- 
											1 lwody
- 
											cukru
- 
											sól
- 
											cynamonu
Przygotowanie - Zupa kasztanowa
						- 
										 1.
												
											KrokKasztany namoczyć na noc w wodzie; następnego dnia odcedzić. 1.
												
											KrokKasztany namoczyć na noc w wodzie; następnego dnia odcedzić.
- 
										 2.
												
											KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. 2.
												
											KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki.
- 
										 3.
												
											KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki. 3.
												
											KrokW razie potrzeby obrać kasztany ze skórki.
- 
										 4.
												
											KrokPod koniec gotowania dodać sól, cukier i cynamon. 4.
												
											KrokPod koniec gotowania dodać sól, cukier i cynamon.
- 
										 5.
												
											KrokZupę zmiksować i doprawić do smaku. 5.
												
											KrokZupę zmiksować i doprawić do smaku.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Franz Schwarz
						
							Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberlegar w Terlan
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	