pieczywo
Makowiec
Makowiec
Mak jest starą rośliną uprawną, która szczególnie intensywnie występuje na terenach górskich. Można z niego przygotować wiele pysznych deserów.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Annemarie Vallazza
						
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Lüch de Survisc
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								1 forma do pieczenia ciasta
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											200 gzmielonego maku
- 
											200 gorzechów laskowych (startych)
- 
											200 gcukru
- 
											200 gmąki
- 
											200 gmasła
- 
											5jaja
- 
											2jabłka, starte na tarce
- 
											cynamonu
- 
											sproszkowane goździki
- 
											sól
Przygotowanie - Makowiec
						- 
										 1.
												
											KrokUtrzeć masło, cukier i jajka. 1.
												
											KrokUtrzeć masło, cukier i jajka.
- 
										 2.
												
											KrokDodać mąkę, mak, orzechy, przyprawy i starte jabłka. 2.
												
											KrokDodać mąkę, mak, orzechy, przyprawy i starte jabłka.
- 
										 3.
												
											KrokCiasto wylać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy i piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180°C. 3.
												
											KrokCiasto wylać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy i piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180°C.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Annemarie Vallazza
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Lüch de Survisc w Wengen
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	