Przystawka
Zupa chlebowa
Zupa chlebowa
Tradycyjna chłopska potrawa z niewielu składników, szybka w przygotowaniu i rozgrzewająca, zwłaszcza zimą.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Daniela Kaserer
						
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Niedermair
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											1twardy chleb żytni Vinschger Paarl, pokrojony w kostkę
- 
											1 lgorącego rosołu
- 
											szczypiorek, drobno pokrojony
- 
											ugotowana wołowina, pokrojona w plastry
Przygotowanie - Zupa chlebowa
						- 
										 1.
												
											KrokZupę posypać szczypiorkiem i podawać na gorąco. 1.
												
											KrokZupę posypać szczypiorkiem i podawać na gorąco.
- 
										 2.
												
											KrokKawałki chleba i ugotowaną wołowinę położyć na talerzu i zalać gorącym wywarem mięsnym. 2.
												
											KrokKawałki chleba i ugotowaną wołowinę położyć na talerzu i zalać gorącym wywarem mięsnym.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Daniela Kaserer
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Niedermair w Kastelbell/Tschars
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	