Danie glówne
Makaron „górski” z warzywami z woka
Makaron z warzywami
Kolorowa warzywna patelnia z makaronem to szybkie i łatwe danie dla głodnych brzuszków.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Brigitte Malfertheiner
						
						
							Hospodyně z gospodarstwo Obermalid
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								25 MIN.
							
						- 
											200 gmakaronu Bergpasta
- 
											Warzywa w zależności od pory roku: np. wiosenna cebula, bakłażan, papryka, cukinia i pomidorki koktajlowe; albo szczypiorek, brokuł, marchewka, fenkuł i grzyby.
- 
											oleju
- 
											czosnek
- 
											sól
- 
											chili
- 
											ser (Bergkäse), starty na tarce
- 
											pietruszki
- 
											pieprz
Przygotowanie - Makaron „górski” z warzywami z woka
						- 
										 1.
												
											KrokMakaron gotować 7 minut w dużej ilości solonej wody. 1.
												
											KrokMakaron gotować 7 minut w dużej ilości solonej wody.
- 
										 2.
												
											KrokWarzywa i czosnek smażyć przez 5 minut w woku na oleju, cały czas mieszając. 2.
												
											KrokWarzywa i czosnek smażyć przez 5 minut w woku na oleju, cały czas mieszając.
- 
										 3.
												
											KrokCałość doprawić solą, pieprzem i chili; zmniejszyć ogień i jeszcze przez chwilę dusić. 3.
												
											KrokCałość doprawić solą, pieprzem i chili; zmniejszyć ogień i jeszcze przez chwilę dusić.
- 
										 4.
												
											KrokUgotowany makaron dodać do warzyw; podawać posypany startym serem i natką pietruszki. 4.
												
											KrokUgotowany makaron dodać do warzyw; podawać posypany startym serem i natką pietruszki.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Brigitte Malfertheiner
						
							Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
						
						
						
						
						
							
								Obermalid v Kastelruthu/Seis
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	