Danie glówne
Wołowina z sosem ziołowym
Wołowina z sosem ziołowym
Wołowina zachowuje również swoje walory smakowe po ugotowaniu. Aby mięso pozostało soczyste, zupę należy tylko lekko podgotować.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Simone Klammer
						
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank  Ahner
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											1 kgwołowiny
- 
											1cebula
- 
											1korzenia selera
- 
											2marchewki
- 
											kawałek pora
- 
											trochę masła
- 
											sól
												50
												
													g
												
											
											
												natki pietruszki
											
										
												różne zioła według gustu
											
										
												3
												
											
											
												ogórki w occie
											
										
												2
												
											
											
												jajka z wolnego wybiegu, ugotowane na twardo
											
										
												oliwy z oliwek
											
										
												Ocet owocowy
											
										
												sól
											
										
												1
												
											
											
												ząbek czosnku
											
										
												Ocet owocowy
											
										Przygotowanie - Wołowina z sosem ziołowym
						- 
										 1.
												
											KrokCebulę przesmażyć krótko na maśle do zrumienienia; dzięki temu wywar mięsny będzie miał delikatnie wędzony zapach. 1.
												
											KrokCebulę przesmażyć krótko na maśle do zrumienienia; dzięki temu wywar mięsny będzie miał delikatnie wędzony zapach.
- 
										 2.
												
											KrokNa koniec wlać wodę i zagotować całość. Gotującą się wodę posolić i następnie dodać mięso i warzywa. Mięso powinno być w całości przykryte wodą. 2.
												
											KrokNa koniec wlać wodę i zagotować całość. Gotującą się wodę posolić i następnie dodać mięso i warzywa. Mięso powinno być w całości przykryte wodą.
- 
										 3.
												
											KrokCałość gotować na małym ogniu przez około 1–2 godziny. 3.
												
											KrokCałość gotować na małym ogniu przez około 1–2 godziny.
- 
										 4.
												
											KrokMięso pokroić na cienkie plastry i podawać z solonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi; całość polać zielonym sosem ziołowym. 4.
												
											KrokMięso pokroić na cienkie plastry i podawać z solonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi; całość polać zielonym sosem ziołowym.
- 
										 5.
												
											KrokPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken. 5.
												
											KrokPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken.
- 
										 6.
												
											KrokPokrojone zioła i warzywa wymieszać z oliwą z oliwek i octem oraz doprawić solą i pieprzem. 6.
												
											KrokPokrojone zioła i warzywa wymieszać z oliwą z oliwek i octem oraz doprawić solą i pieprzem.
- 
								Powodzenia życzy
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	