Przystawka
Płaty ciasta z shiitake
Płaty ciasta z shiitake
Pochodzące pierwotnie z Chin i Japonii szlachetne grzyby „zadomowiły” się również w Południowym Tyrolu, nadając liściom gryki niepowtarzalny aromat.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
						
							Rolnicy z Kirnig
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								 MIN.
							
						- 
											400 gmąki pszennej
- 
											200 gmąki gryczanej
- 
											3jaja
- 
											2 lyzkasemoliny z pszenicy durum
- 
											500 gtwardników japońskich
- 
											2 lyzkaoliwy z oliwek
- 
											masła
- 
											sól i pieprz
Przygotowanie - Płaty ciasta z shiitake
						- 
										 1.
												
											KrokCiasto cienko rozwałkować i wyciąć krążki dowolnej wielkości. Zagotować je al dente w osolonej wodzie przez ok. 2 min. 1.
												
											KrokCiasto cienko rozwałkować i wyciąć krążki dowolnej wielkości. Zagotować je al dente w osolonej wodzie przez ok. 2 min.
- 
										 2.
												
											KrokW międzyczasie podsmażyć grzyby (niekrojone!) na oliwie. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. 2.
												
											KrokW międzyczasie podsmażyć grzyby (niekrojone!) na oliwie. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
- 
										 3.
												
											KrokKrążki zanurzać w roztopionym maśle i podawać z podsmażonymi grzybami. 3.
												
											KrokKrążki zanurzać w roztopionym maśle i podawać z podsmażonymi grzybami.
- 
										 4.
												
											KrokMąkę, jaja i semolinę wymieszać z ciepłą wodą i zagnieść na jednolite ciasto makaronowe. 4.
												
											KrokMąkę, jaja i semolinę wymieszać z ciepłą wodą i zagnieść na jednolite ciasto makaronowe.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
							Rolnicy oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Kirnig w Aldein
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	