&noscript=1 /> Ciasto marchewkowe - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Drobno starta marchewka nadaje ciastu soczysty i intensywny smak.
Gabi Pichler
Gospodyni z Wernerhof
Składniki
1 ciasto (Ø 26 cm)
90 MIN.
  • 7
    jaja
  • 200 g
    cukru
  • 300 g
    startej marchewki
  • 250 g
    startych orzechów laskowych
  • 220 g
    mąki
  • 20 g
    miodu
  • 5 g
    proszku do pieczenia
  • cukru waniliowego
  • skórki cytrynowej
  • 1 szczypta
    sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Ciasto marchewkowe
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Rozbić jajka, oddzielając białka od żółtek. Następnie wymieszać żółtka z 120 g cukru i miodem na pianę.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać cukier waniliowy, nieco startej skórki cytryny i startą marchewkę.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Białka ubić z resztą cukru i szczyptą soli na pianę i wymieszać delikatnie z masą.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Na końcu dodać starte orzechy laskowe, mąkę i proszek do pieczenia.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Bak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C).
  •  
    Powodzenia życzy
Gabi Pichler
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Wernerhof w Jenesien

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Wernerhof flower flower flower flower
Rodzina Pichler  | Jenesien  (Bolzano i okolice)
Hodowla zwierząt, Uprawa owoców , Uprawa winorośli
śniadanie
kącik produktów: jajka, dżemy, syrop ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Pomoc w stajni, Prowadzenie gospodarstwa ...
5,0
"Bardzo dobry"
(18 oceny)
Apartament od 73€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?