&noscript=1 /> Wołowina na kwaśno - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Wołowina na kwaśno

Wołowina na kwaśno

Cienko krojona wołowina jest szczególnie latem niezwykle lekkostrawnym daniem.
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni z Fronthof
Składniki
4 osoby
180 MIN.
  • 1 kg
    wołowiny (łopatka)
  • 1/2
    cebula
  • 50 g
    korzenia selera
  • 1
    marchew
  • 1/2
    pora
  • 4
    ziarnka pieprzu
  • sól
  • 1 kg
    ziemniaków
  • 1
    cebula (pokrojona w krążki)
  • 50 ml
    czerwonego octu winnego
  • 20 ml
    oliwy z oliwek
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Wołowina na kwaśno
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wołowinę włożyć do wrzącej wody i gotować przez około 2 godziny.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cebulę, seler, marchew i por pokroić na kawałki i dodać wraz z ziarnami pieprzu. Zupę dobrze posolić i gotować jeszcze około 45 minut.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    W międzyczasie obrać ziemniaki, pokroić na ćwiartki i gotować oddzielnie w dużej ilości osolonej wody przez około 30 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Ugotowane mięso wyjąć z zupy, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na talerzu razem z gotowanymi ziemniakami.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Na mięsie ułożyć krążki cebuli i doprawić octem i oliwą.
  •  
    Powodzenia życzy
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Fronthof w Völs am Schlern

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Fronthof
Fam. Kompatscher  | Völs am Schlern
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Zweigelt, Bílé burgund., Chleb, Kaminwurzen ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?