Napoje
Orzeźwiająca maślanka
Orzeźwiająca maślanka
Pyszny napój orzeźwiający z południowotyrolskiej kuchni wiejskiej z mlekiem i jagodami, szybki i łatwy do przygotowania.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Gospodyni z Wieshof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								3 osoby
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											500 mlmaślanki lub świeżego mleka
- 
											50 - 80 mlsyropu z czarnych porzeczek
- 
											sok i skórka z połowy cytryny
- 
											1/2 lyzeczkastołowe miodu
- 
											odrobina bitej śmietany
Przygotowanie - Orzeźwiająca maślanka
						- 
										 1.
												
											KrokMeng het citroensap, de citroenschil, de zwartebessensiroop en de honing in een keukenmachine. Voeg de melk toe en mix nogmaals. 1.
												
											KrokMeng het citroensap, de citroenschil, de zwartebessensiroop en de honing in een keukenmachine. Voeg de melk toe en mix nogmaals.
- 
										 2.
												
											KrokRozlać mleko do szklanek, dodać bitą śmietanę i udekorować ją skórką z cytryny lub owocami czarnej porzeczki. 2.
												
											KrokRozlać mleko do szklanek, dodać bitą śmietanę i udekorować ją skórką z cytryny lub owocami czarnej porzeczki.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Elke Prader
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Wieshof w Lajen
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	