Napoje
Orzeźwiająca maślanka
Orzeźwiająca maślanka
Pyszny napój orzeźwiający z południowotyrolskiej kuchni wiejskiej z mlekiem i jagodami, szybki i łatwy do przygotowania.

Elke Prader
Gospodyni z Wieshof
Składniki
3 osoby
15 MIN.
-
500 mlmaślanki lub świeżego mleka
-
50 - 80 mlsyropu z czarnych porzeczek
-
sok i skórka z połowy cytryny
-
1/2 lyzeczkastołowe miodu
-
odrobina bitej śmietany
Przygotowanie - Orzeźwiająca maślanka
-
1.
KrokMeng het citroensap, de citroenschil, de zwartebessensiroop en de honing in een keukenmachine. Voeg de melk toe en mix nogmaals. -
2.
KrokRozlać mleko do szklanek, dodać bitą śmietanę i udekorować ją skórką z cytryny lub owocami czarnej porzeczki. -
Powodzenia życzy

Elke Prader
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Wieshof w Lajen