Napoje
Syrop z kwiatu czarnego bzu
Syrop z czarnego bzu
Praktycznie nie ma gospodarstwa, w pobliżu którego nie rósłby krzew bzu. Kwiaty są wykorzystywane do produkcji tego pysznego syropu.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								ok. 5 l
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											20baldaszków kwiatu czarnego bzu
- 
											3 kgcukru
- 
											5surowych cytryn, pociętych w krążki
- 
											2 lwody
- 
											200 mloctu owocowego
Przygotowanie - Syrop z kwiatu czarnego bzu
						- 
										 1.
												
											KrokZagrzać wodę z cukrem, a następnie odstawić do wystygnięcia. 1.
												
											KrokZagrzać wodę z cukrem, a następnie odstawić do wystygnięcia.
- 
										 2.
												
											KrokDodać kwiaty czarnego bzu, cytrynę pokrojoną w plastry i ocet owocowy. Zostawić na 3 dni, aż całość naciągnie. 2.
												
											KrokDodać kwiaty czarnego bzu, cytrynę pokrojoną w plastry i ocet owocowy. Zostawić na 3 dni, aż całość naciągnie.
- 
										 3.
												
											KrokPotem rozlać do butelek. 3.
												
											KrokPotem rozlać do butelek.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Franz Schwarz
						
							Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberlegar w Terlan
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	