Przystawka
Sałata z dzikimi ziołami
Sałata z dzikimi ziołami
Wiosną wokół gospodarstwa rośnie wiele zielonych dzikich ziół, które dostarczają ważnych witamin po mroźnych zimowych miesiącach.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christine Schrott
						
						
							Gospodyni z statku Oberpalwitter
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								1 osoba
							
							
								
								10 MIN.
							
						- 
											1garść liści podagrycznika
- 
											1garść liści gwiazdnicy
- 
											1garść liści komosy strzałkowatej
- 
											1 garscgarść ekspandowanych liści lepnicy
- 
											1-2 listkiliście krwawnika, bluszczyka kurdybanka, mniszka, liści maliny, przywrotnika, czosnku pospolitego, babki lancetowatej, babki zwyczajnej, przetacznika perskiego, szczawnika
												Drobno pocięte liście pokrzywy i krwiściąga lekarskiego
											
										
												1-3
												
											
											
												liście babki lancetowatej (jeszcze nierozwiniętych; smak podobny do pieczarek)
											
										
												1
												
													garsc
												
											
											
												jadalnych kwiatów ozdobnych w zależności od pory roku (kwiatów mniszka, stokrotki itp.)
											
										
												sól ziołowa do smaku
											
										
												cytryna do smaku
											
										
												niewielka ilość oliwy z oliwek
											
										Przygotowanie - Sałata z dzikimi ziołami
						- 
										 1.
												
											KrokWszystkie zioła i liście umyć, w razie potrzeby porwać na kawałki i ułożyć na talerzu. 1.
												
											KrokWszystkie zioła i liście umyć, w razie potrzeby porwać na kawałki i ułożyć na talerzu.
- 
										 2.
												
											KrokSałatę doprawić solą ziołową oraz skropić cytryną i oliwą z oliwek. 2.
												
											KrokSałatę doprawić solą ziołową oraz skropić cytryną i oliwą z oliwek.
- 
										 3.
												
											KrokWskazówka: do sałaty oczywiście można dodać również inne zioła i liście z przydomowego ogródka. 3.
												
											KrokWskazówka: do sałaty oczywiście można dodać również inne zioła i liście z przydomowego ogródka.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Christine Schrott
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Oberpalwitter w Barbian
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	