&noscript=1 /> Tyrolskie naleśniki - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Naleśniki w kształcie ślimaka (Strauben)

Tyrolskie naleśniki

Straubenduft to Kirchtagsduft, ponieważ to słodkie dzieło sztuki z ciasta choux jest szczególnie popularne na festynach ludowych.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4 osoby
15 MIN.
  • 220 g
    mąki
  • 250 ml
    mleka
  • 3
    żółtko
  • 1 odrobina
    jabłkówki lub gruszkówki (destylat)
  • trochę cukru waniliowego
  • 50 g
    cukru
  • olej do smażenia
  • cukru pudru
  • dżemu z borówki brusznicy
  • 3
    białek
  • 1 szczypta
    sól
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Naleśniki w kształcie ślimaka (Strauben)
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać mąkę z mlekiem, dodać żółtka i kieliszek wódki.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Białka ubić z solą, dodać cukier i całość ubić na pianę. Ubite białka delikatnie wymieszać z ciastem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    W garnku o średnicy ok. 25 cm rozgrzać olej.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    W garnku o średnicy ok. 25 cm rozgrzać olej.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Met poedersuiker bestrooien en met rodebessenjam serveren.
  •  
    Powodzenia życzy
Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Kinigerhof
Fam. Stabinger  | Sexten
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Syrop z porzeczki, boczek Karreespeck, boczek szynkowy, chudy boczek ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?