&noscript=1 /> Mus jogurtowo malinowy Przepis
 

Deser

Mus jogurtowo-malinowy

Mus jogurtowo malinowy

Ten mus z malinami, jogurtem i śmietaną można również podawać jako semifreddo.
Margit Stabinger
Gospodyni z Kinigerhof
Składniki
4 - 6 osoby
20 MIN.
  • 200 g
    jogurtu naturalnego
  • 50 g
    cukru pudru
  • 150 g
    malin (świeżych lub ze słoiczka)
  • 50 ml
    syropu malinowego
  • 2 listek
    żelatyny
  • 150 ml
    śmietany
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Mus jogurtowo-malinowy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Jogurt naturalny wymieszać z cukrem pudrem, drobno przetartymi malinami oraz połową syropu.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Resztę syropu podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę i dodać do kremu jogurtowo-malinowego.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Odstawić do wystygnięcia i, gdy tylko całość zacznie się ścinać, delikatnie wmieszać z ubitą śmietanę. Przełożyć do blaszki i odstawić do schłodzenia, aż mus zgęstnieje.
  •  
    Powodzenia życzy
Margit Stabinger
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Kinigerhof w Sexten

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Kinigerhof
Fam. Stabinger  | Sexten
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa , Syrop z porzeczki, boczek Karreespeck, boczek szynkowy, chudy boczek ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?