Deser
Mus jogurtowo-malinowy
Mus jogurtowo malinowy
Ten mus z malinami, jogurtem i śmietaną można również podawać jako semifreddo.
					
				
				
				
				
	
	
	
							Margit Stabinger
						
						
							Gospodyni z Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 - 6 osoby
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											200 gjogurtu naturalnego
 - 
											50 gcukru pudru
 - 
											150 gmalin (świeżych lub ze słoiczka)
 - 
											50 mlsyropu malinowego
 - 
											2 listekżelatyny
 - 
											150 mlśmietany
 
Przygotowanie - Mus jogurtowo-malinowy
						- 
										
												
													1.
												
											KrokJogurt naturalny wymieszać z cukrem pudrem, drobno przetartymi malinami oraz połową syropu. - 
										
												
													2.
												
											KrokResztę syropu podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę i dodać do kremu jogurtowo-malinowego. - 
										
												
													3.
												
											KrokOdstawić do wystygnięcia i, gdy tylko całość zacznie się ścinać, delikatnie wmieszać z ubitą śmietanę. Przełożyć do blaszki i odstawić do schłodzenia, aż mus zgęstnieje. - 
								Powodzenia życzy
 
	Margit Stabinger
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Kinigerhof w Sexten