&noscript=1 /> Pieczeń wieprzowa - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Pieczeń wieprzowa Bauernbratl

Pieczeń wieprzowa

Z biegiem lat pieczeń farmerska stała się w środowisku rolników pożądanym daniem na specjalne okazje.
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni z Fronthof
Składniki
4 osoby
110 MIN.
  • 1,2 kg
    żeberek wieprzowych
  • sól, pieprz, czosnek, kminek wg uznania
  • 4 lyzka
    oleju
  • 500 ml
    bulionu mięsnego
  • 1 kg
    ziemniaków
  • 3
    marchewki
  • surówka z białej kapusty
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Pieczeń wieprzowa Bauernbratl
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Żeberka wieprzowe natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i kminkiem.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    W brytfannie rozgrzać olej, podsmażyć na nim żeberka i podlać niewielką ilością bulionu mięsnego.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Po 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki i marchew. Podlać resztą bulionu i dusić ok. godziny w otwartym piekarniku.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    W razie konieczności dolać trochę wody i serwować z surówką z drobno posiekanej białej kapusty
  •  
    Powodzenia życzy
Elisabeth Kompatscher
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Fronthof w Völs am Schlern

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Fronthof
Fam. Kompatscher  | Völs am Schlern
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Zweigelt, Bílé burgund., Chleb, Kaminwurzen ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?