Deser
Omlet z dżemem morelowym
Omlet z dżemem
Szybki deser dla młodszych i starszych z jajkami z wolnego wybiegu i bogactwem owoców.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Manuela Wallnöfer
						
						
							Gospodyni z Hof am Schloss
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											100 gmąki
- 
											masło do smażenia
- 
											100 mlmleka
- 
											200 gdżemu morelowego
- 
											1 lyzkacukru (może być bez)
- 
											cukier puder do posypania
- 
											2jaja
- 
											1 szczyptasól
Przygotowanie - Omlet z dżemem morelowym
						- 
										 1.
												
											KrokWymieszać mleko i mąkę na gładką masę, dodając na koniec cukier, sól i jaja. 1.
												
											KrokWymieszać mleko i mąkę na gładką masę, dodając na koniec cukier, sól i jaja.
- 
										 2.
												
											KrokRozpuścić masło na patelni i dodać trochę ciasta. Należy przy tym tak poruszać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie. 2.
												
											KrokRozpuścić masło na patelni i dodać trochę ciasta. Należy przy tym tak poruszać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie.
- 
										 3.
												
											KrokPosypać cukrem pudrem i serwować na ciepło. 3.
												
											KrokPosypać cukrem pudrem i serwować na ciepło.
- 
										 4.
												
											KrokUsmażyć omlet po obu stronach, posmarować dżemem morelowym i zrolować. 4.
												
											KrokUsmażyć omlet po obu stronach, posmarować dżemem morelowym i zrolować.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Manuela Wallnöfer
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Hof am Schloss w Prad am Stilfserjoch
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	