Deser
Omlet Kaiserschmarrn
Omlet Kaiserschmarrn
Klasyka z czasów monarchii k.u.k. przetrwała również w gospodarstwach Południowego Tyrolu i cieszy się dużą popularnością.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Christina Hecher
						
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym Kofler zwischen den Wänden
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								4 osoby
							
							
								
								15 MIN.
							
						- 
											5jaja
- 
											600 mlmleka
- 
											1 szczyptasól
- 
											500 gmąki
- 
											masło do smażenia
												cukier puder do posypania
											
										
												4
												
													lyzka
												
											
											
												stołowe musu jabłkowego
											
										
												4
												
													lyzka
												
											
											
												stołowe powideł z borówki brusznicy
											
										Przygotowanie - Omlet Kaiserschmarrn
						- 
										 1.
												
											KrokDo naczynia wbić jajka, dodać mleko i sól. Składniki ubić silnie trzepaczką. 1.
												
											KrokDo naczynia wbić jajka, dodać mleko i sól. Składniki ubić silnie trzepaczką.
- 
										 2.
												
											KrokNastępnie dodać mąkę i dobrze zamieszać. 2.
												
											KrokNastępnie dodać mąkę i dobrze zamieszać.
- 
										 3.
												
											KrokNa patelni rozgrzać masło, potem wlać ciasto i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zarumieni. 3.
												
											KrokNa patelni rozgrzać masło, potem wlać ciasto i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zarumieni.
- 
										 4.
												
											KrokStale przewracać, aż całość się lekko podpiecze. Następnie porwać na małe kawałki. 4.
												
											KrokStale przewracać, aż całość się lekko podpiecze. Następnie porwać na małe kawałki.
- 
										 5.
												
											KrokUłożyć na talerzach, posypać cukrem pudrem i serwować z konfiturą z borówki brusznicy i musem jabłkowym. 5.
												
											KrokUłożyć na talerzach, posypać cukrem pudrem i serwować z konfiturą z borówki brusznicy i musem jabłkowym.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Christina Hecher
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Kofler zwischen den Wänden w Sand in Taufers
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	