Deser
Omlet Kaiserschmarrn
Omlet Kaiserschmarrn
Klasyka z czasów monarchii k.u.k. przetrwała również w gospodarstwach Południowego Tyrolu i cieszy się dużą popularnością.

Christina Hecher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym Kofler zwischen den Wänden
Składniki
4 osoby
15 MIN.
-
5jaja
-
600 mlmleka
-
1 szczyptasól
-
500 gmąki
-
masło do smażenia
cukier puder do posypania
4
lyzka
stołowe musu jabłkowego
4
lyzka
stołowe powideł z borówki brusznicy
Przygotowanie - Omlet Kaiserschmarrn
-
1.
KrokDo naczynia wbić jajka, dodać mleko i sól. Składniki ubić silnie trzepaczką. -
2.
KrokNastępnie dodać mąkę i dobrze zamieszać. -
3.
KrokNa patelni rozgrzać masło, potem wlać ciasto i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko zarumieni. -
4.
KrokStale przewracać, aż całość się lekko podpiecze. Następnie porwać na małe kawałki. -
5.
KrokUłożyć na talerzach, posypać cukrem pudrem i serwować z konfiturą z borówki brusznicy i musem jabłkowym. -
Powodzenia życzy

Christina Hecher
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Kofler zwischen den Wänden w Sand in Taufers