&noscript=1 /> Makaron Pizzoccheri - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Makaron Pizzoccheri

Makaron Pizzoccheri

Przepis pochodzi z alpejskiego Bergamo. Jest to tagliatelle z gryki, która kiedyś była uprawiana w wielu gospodarstwach.
Brigitte Malfertheiner
Hospodyně z gospodarstwo Obermalid
Składniki
4 osoby
25 MIN.
  • 300 g
    makaronu jajecznego z pełnoziarnistej mąki gryczanej
  • 300 g
    warzyw (koper włoski, marchew, szpinak, cukinia)
  • 2
    ziemniaków
  • ser górski pikantny
  • masła
  • szałwia
  • czosnek
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Makaron Pizzoccheri
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Zagotować duży garnek osolonej wody.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Ziemniaki, koper włoski i marchew pokroić w drobną kostkę i gotować ok. 5 min.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać makaron i gotować kolejne 7 min.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Pod koniec gotowania dodać pokrojony szpinak i cukinię.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Wszystkie składniki muszą być ugotowane "al dente". Odcedzić, wymieszać ze startym serem i odstawić na chwilę pod przykryciem, żeby się wszystko "przegryzło".
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Rozpuścić masło z szałwią i czosnkiem i polać nim kluski.
  •  
    Powodzenia życzy
Brigitte Malfertheiner
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Obermalid v Kastelruthu/Seis
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?