&noscript=1 /> Krupnik - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Krupnik

Krupnik

Dawniej przygotowywano ją głównie w okresie Wielkiego Postu. Dziś jest to stały element jadłospisu podczas uczt zwanych Törggele.
Paul Huber
Gospodarz z Griesserhof
Składniki
4 osoby
50 MIN.
  • 100 g
    wędzonego specku
  • 60 g
    ziemniaków
  • 100 g
    jęczmienia
  • 40 g
    selera
  • 200 g
    wędzonego mięsa
  • sól, pieprz
  • 60 g
    marchewki
  • szczypiorku
  • 40 g
    pora
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Krupnik
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać jęczmień, wrzucić do około 2 litrów wody.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać wędzone mięso, gotować przez 2 godziny.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Na 20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa, doprawić zupę.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Mięso pokroić na małe kawałki i włożyć je z powrotem do zupy.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Podawać zupę posypaną posiekanym szczypiorkiem.
  •  
    Powodzenia życzy
Paul Huber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Griesserhof w Vahrn

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Griesserhof
Fam. Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Chutney z pigwy, Kompot gruszkowy, Kys.zelí ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?