pieczywo
Baton musli
Baton musli
Batonik musli z miodu, suszonych owoców, orzechów i nasion jest idealny jako przekąska podczas górskich wycieczek lub jako podwieczorek.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paula Kompatscher
						
						
							Gospodyni z Funtnatscherhof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								na 30 sztuk
							
							
								
								45 MIN.
							
						- 
											550 gorzechów włoskich, migdałów, orzechów laskowych, orzechów nerkowca (grubo posiekanych)
- 
											250 gpłatków owsianych, grubo lub świeżo pokruszonych
- 
											100 grodzynek sułtanek
- 
											100 gnasion sezamu, siemienia lnianego, nasion chia, pestek dyni
- 
											50 gmąki razowej
- 
											250 gsuszonych owoców (morele, gruszki, śliwki, daktyle, żurawina...)
- 
											szczypta cynamonu
- 
											5jaja
- 
											1stołowe miodu
- 
											1 lyzkastołowa tłuszczu kokosowego (nieobowiązkowo)
Przygotowanie - Baton musli
						- 
										 1.
												
											KrokOrzechy, płatki owsiane, rodzynki sułtanki, nasiona, mąkę razową, suszone owoce i cynamon dobrze wymieszać. 1.
												
											KrokOrzechy, płatki owsiane, rodzynki sułtanki, nasiona, mąkę razową, suszone owoce i cynamon dobrze wymieszać.
- 
										 2.
												
											KrokUbić jajka z miodem i dokładnie zmieszać je z orzechami. 2.
												
											KrokUbić jajka z miodem i dokładnie zmieszać je z orzechami.
- 
										 3.
												
											KrokRozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze docisnąć (1-2 cm grubości). 3.
												
											KrokRozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze docisnąć (1-2 cm grubości).
- 
										 4.
												
											KrokPiec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. 4.
												
											KrokPiec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min.
- 
										 5.
												
											KrokJeszcze ciepłe pokroić na batoniki, pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w foremce do ciastek. 5.
												
											KrokJeszcze ciepłe pokroić na batoniki, pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w foremce do ciastek.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Paula Kompatscher
						
							Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Funtnatscherhof w Völs am Schlern
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	