Danie glówne
Kaszanka chłopska
Kaszanka chłopska
Konieczność wykorzystania jak największej ilości mięsa zwierzęcego doprowadziła do powstania kaszanki, która jest ulubionym daniem w Törggelen.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elisabeth Kompatscher
						
						
							Gospodyni z Fronthof
						
					
					
			
			
							Składniki
						
						
								
								2 osoby
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											1 lvarkensbloed
- 
											300 gknedli
- 
											1 lyzeczkasól
- 
											2 lyzeczkapieprz
- 
											1 lyzeczkamajeranku
- 
											1ząbek czosnku
- 
											jelito wołowe
Przygotowanie - Kaszanka chłopska
						- 
										 1.
												
											KrokWszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać w głębokiej misce albo w dużym garnku. Powinna powstać płynna masa. 1.
												
											KrokWszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać w głębokiej misce albo w dużym garnku. Powinna powstać płynna masa.
- 
										 2.
												
											KrokMasę wcisnąć za pomocą maszynki do robienia kiełbas (lub ewentualnie lejka) do zawiązanego z jednej strony jelita wołowego. Nie wciskać masy do pełna (pozostawić kilka centymetrów luzu), ponieważ podczas gotowania masa napęcznieje i zwiększy swoją objętość; następnie zawiązać jelito. 2.
												
											KrokMasę wcisnąć za pomocą maszynki do robienia kiełbas (lub ewentualnie lejka) do zawiązanego z jednej strony jelita wołowego. Nie wciskać masy do pełna (pozostawić kilka centymetrów luzu), ponieważ podczas gotowania masa napęcznieje i zwiększy swoją objętość; następnie zawiązać jelito.
- 
										 3.
												
											KrokKaszanka chłopska powinna naciągać w gorącej wodzie przez ok. 30 minut (uwaga: woda nie może się gotować). 3.
												
											KrokKaszanka chłopska powinna naciągać w gorącej wodzie przez ok. 30 minut (uwaga: woda nie może się gotować).
- 
										 4.
												
											KrokPodawać najlepiej z kiszoną kapustą i solonymi ziemniakami. 4.
												
											KrokPodawać najlepiej z kiszoną kapustą i solonymi ziemniakami.
- 
								Powodzenia życzy
 
	Elisabeth Kompatscher
						
							Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
						
						
						
						
						
							
								Fronthof w Völs am Schlern
							
						
					
					
			
			 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	